onsdag 9 december 2009

SJUKSTUGAN

Agnes är sjuk!...min lilla gris är så vissen...

Efter en konstaterad ögoninfektion förra onsdagen så fick Agnes ögondroppar och allt var bra till fredag kväll när Agnes visade tydligt att hon hade jätteont någonstans.
Ni vet oron som kommer med en gång, vad är det nu?
Tempade Agnes, 40 grader och ännu mer ont, då ringde jag jourhavande i göteborg.
Efter 2 timmar hade tempen gått ner till 39.2 men hon hade ännu mer ont, då ringde jag och sade att nu kommer jag.Där på natten hittade dom ingenting och kunde inte ens ta blodprov...skit...jag tog hem henne eftersom dom inte kunde göra något ändå.
Lördag morgon åkte vi till Borås och där kunde man fixa blodprov direkt och undersökning igen utan att hitta något. Mycket funderande fram och tillbaka, jag tog med Agnes hem igen för hon äter, dricker och uträttar alla behov som hon ska.Igår morse hade hon hög temp igen och var hängig, jag fick smärtstillande och febernedsättande till henne och hon fick det igår,på kvällen skrämde hon livet ur mig,hon pep inne i soffan, hon låg på rygg och jag gosade lite och pratade med henne, då upptäckte jag en stor bula i sidan på hennes ena sida, precis där revbenen slutar, den var som en tennisboll och Agnes ömmade där,jag fick panik men lugnade ner mig när Agnes lade sig till rätta och somnade. I morse åkte vi ...igen till Borås och där röntgades hon direkt och veterinären konstaterade att hon har en blodutgjutning eller böld,hon har fått en rejäl smäll i sidan...kanske när hon busade med Eros eller när hon sprang i skogen...vi kollar henne nu så att bulan inte blir större eller att tempen går upp för mycket igen.Tabletterna har verkat och Agnes är piggare korta stunder...ni vet hur svårt det är att försöka hålla en valp lugn när det spritter i den, Agnes fattar inte varför hon inte kan busa...
inatt sover hon med husse och jag rapporterar vidare här...

vi skriver önskelistor till jul och jag lovar...barnen har önskat sig en ny kyl och diskmaskin i julklapp(tack Carin för tipset) båda har pajat, skratta inte...jag har önskat mig ett makroobjektiv i julklapp och jag tänker då inte skriva om min önskelista för en förbannad kyl och diskmaskins skull...det är inte roligt...å katten Nisse är dålig, han har inte ätit på 2 dagar och då är han dålig...får väl åka en sväng till Borås igen...


Cherie och Tösen poserar...
Tösen sover och äter...äter och sover...ingen aning om där är valpar...men söta är flickorna...

God Natt allihop

5 kommentarer:

 1. näää stackars Agnes.Hoppas att hon snart är kry igen.Och att katten inte blir sjuk.

  SvaraRadera
 2. Men Annika vilken otur du har med Agnes och Nisse. det finns inget värre än när djuren är sjuka. Usch jag lider med dig..Du får säga till Agnes att krya på sig så hon kan vara Lucia på söndag hälsar Ninja..
  Hoppas att dom snart blir friska
  varma kramar från Pia och Ninja

  SvaraRadera
 3. Stakars måssa & nils, hur e det med dom i dag?
  Har nisse ätit än?

  SvaraRadera
 4. Stackars Annika och stackars Agnes och Nisse.Hoppas bägge två är bättre nu.
  Kramar Agnes från mig.

  SvaraRadera