Lucka 15 öppnad
-15 grader i morse och nu på kvällen....
och 9 dagar kvar till julafton, jag har börjat dregla och längtar efter Jansson,
den absoluta favoriten på julbordet.
Skriv kommentar om er favorit mat innan lördag så är ni med på utlottning
av något som kan vara med på julbordet.......
Min favoritt er pinnekjøtt med kålrabistappe!I alle fall som julemat :-)Med øl til.
SvaraRaderaSkinka kan jag ju inte vara utan och helst inte en jul utan min systers julkorv heller!!
SvaraRaderaAll sill kan någon annan gärna få äta upp ;)
Pappas julskinka e alltid god, sen så den där köttgrytan mummu brukar göra=)
SvaraRaderaMen potatis/lax gratängen är super god den med=)
I går hade vi -18 på morgonen, i dag är de inte alls lika kallt, men de snöar ju som förutspått också, kuuul=)
Nu ska jag strax kära ner perra på byn=)
puss
Hej
SvaraRaderaDetta måste man ha Cheddar ost, skinka,grön/röd kål, revben mmm..det finns så mycket gott hälsar Pia
Grisöron,köttbullar,prinskorv och det feta på jul skinkan hälsar Ninja
jag gillar gravad lax med den goda såsen.
SvaraRaderasjälvgjort gravad lax och min goa sås till är en favorit men det finns mycket mera.
SvaraRaderaNu får jag appetiten med.
Kram
Marita tycker:
SvaraRaderaNågot man inte kan vara utan är den finska morotslådan.
Koka morötter tills de blir mjuka.
Mixa dem tillsammans sirap och grädde.
Salt och peppra efter tycke.
Häll upp i en ugnsfolieform strö över lite
ströbröd. Nu kan man frysa den eller, serveringsdagen lägger man in den i ugnen och grädda den så att den får färg. Hur enkelt som helst och underbart gott. God Jul
Ugnsomelett med murkelstuvning eller gravad lac är mina absoluta favoriter på julbordet.
SvaraRaderaKram